Domov ] Kawasaki Z750S ] Stojalo za motor ] Montaža grelnih ročk ] Tiskanje CDR-jev ] [ Canon predloge ] Galerija ] Kontakt ]
  Canon predloge za Surething CD Labeler


Domov
Kawasaki Z750S
Stojalo za motor
Montaža grelnih ročk
Tiskanje CDR-jev
Canon predloge
Galerija
Kontakt

English version

 

 
Na začetku je bilo veliko govora o tem, da ni možno tiskanje CDR-jev z drugimi programi kot z originalnim Canon-ovim CDLabelPrint. No, to je bilo deloma res zaradi tega, ker ni bilo predlog za druge programe. jaz sem jo naredil za program Surething CD Labeler in po poročilih nekaj uporabnikov  predloga prav odlično deluje na modelih ip3000, ip4000 in ip5000.

Prva predloga je t.i. "full-face", kar pomeni da se tiska tudi notranji obroček - vse, prav do notranje luknje.
Dobite jo TUKAJ. Nekateri CDR-ji imajo 1 mm širok nepotisljiv rob, vendar lahko isto predlogo brez skrbi uporabljate tudi za take diske. Žal program Surething CD Labeler ne omogoča spreminjanja premera notranjega obročka... :-(

Druga predloga je narejena za diske brez natisljivega notranjega obroča.

Seveda je za tiskanje potrebno nastaviti nekatere parametre na tiskalniku. Navodila za to so TUKAJ.

AMPAK...ker ne želim da kdo uniči drage diske zaradi mene, sem naredil tudi testni design. Preden tiskate na natisljive diske, preverite, če ve vse v redu. Zato lahko uporabite katerekoli diske, ki so drugače uničeni (neberljivi). Boljši rezultati so s takimi, ki imajo mat površino, gre pa tudi z drugimi.

Enostavno odprite tale testni design za "full-face" diske ali tale design za normalne diske in videli boste dva črna kroga - enega na zunanjem in drugega na notranjem robu (full-face varianta). Vstavite testni CDR in natisnite design. Potem preverite če sta kroga na lepo na sredini, drugače pojdite na 'File/Page Setup'. Odprlo se vam bo okno, tam poiščite 'Start position'. Nastavite vrednosti 'Left' ali 'Right' glede na situacijo ter tiskajte znova - uporabite lahko isti CDR, katerega predhodno samo obrišete in tako odstranite prejšnje črnilo. Ko je tisk na sredini, samo izbrišite oba kroga in design shranite kot predlogo. Tako ste ustvarili novo, vam prirejeno predlogo.

Tako...enostavno, kaj?

NAZAJ na glavno stran